Så laddar du elbilen i Fjäll-lien

adminOkategoriserade

Här laddar du din elbil
Det finns nu fyra laddstationer för elbilar från laddföretaget Mer för boende på Fjäll-lien. Laddstationerna finns på de fyra parkeringsplatserna närmast Servicehuset.
Laddstationerna är enbart till för boende på Fjäll-lien och finns därför inte med på laddföretagets laddningskarta över Sverige.
Bilen parkeras vid laddstationen enbart medan den laddas. Därefter flyttas bilen till en vanlig parkeringsplats. Man turas alltså om att ladda sina bilar.
Observera att det inte är tillåtet att ladda elbilar eller elhybridbilar i motorvärmaruttagen. De är inte dimensionerade för detta. I värsta fall kan laddningen orsaka brand. Försäkringsbolagen ersätter inte för skador som uppstår vid felaktig användning av motorvärmaruttagen. Därför avråder Elsäkerhetsverket från sådan användning.

Så här förbereder du din laddning
Innan du kan börja använda laddstationerna i Fjäll-lien behöver du ladda ned en app till mobilen som heter Mer Connect Sverige.
I appen ska du sedan skapa ett konto med hjälp av din epostadress och välja ett lösenord. Därefter får du ett mejl för att verifiera ditt konto.
Lägg sedan till ett betalkort under din profil.
Nu är det bara att börja ladda.

Så här gör du vid laddstationen i Fjäll-lien
Koppla elkabeln först i laddaren, därefter i bilen.
Öppna Mer-appen i mobilen och logga in
Ange laddarens id-nummer
Laddarnas id-nummer är följande, från laddaren närmast Servicehuset och bortåt:
21469.01
21468.01
21470.01
21467.01
Numren står även angivna på laddaren. Observera att .01 ska läggas till direkt efter numret som står på laddaren.

Information om hur man laddar i Fjäll-liens laddare finns uppsatt på anslagstavlorna i Servicehuset. Informationen finns även på Fjäll-liens hemsida och Facebooksida.

Mer:s laddningsupport 077-4433900 har öppet varje dag dygnet runt, året runt.

Om samtliga laddplatser är upptagna så har Mer fyra laddstationer på parkeringsplatsen framför gamla Coop. Sätt bilen på laddning och ta en långfika på Fjällkonditoriet!

Lycka till!

Styrelsen