Hela fjällvärlden utanför stugknuten

Storlien ligger 600 meter över havet och här finns stugbyn Fjäll-lien som består av över femtio välutrustade andelsstugor precis vid liftarna – nära skidspår och vandringsleder. Det är bara att kliva ut ur stugan för att uppleva fjällnaturen.
Fjäll-liens servicebyggnad är öppen för boende under dagar och kvällar. Alla kommer in med sin egen stugnyckel. Servicebyggnaden ligger vid slalombackens fot alldeles intill liftarna och är utmärkt för den som behöver gå in och värma sig eller äta lite matsäck under dagen.
På första våningen finns herr- och dambastu med gemensam relaxavdelning, tvättstuga, och skidverkstad. En trappa upp finns receptionen, sällskapsrum med lekhörna, tv, öppen spis och en liten biblioteksdel samt toaletter. I servicebyggnaden finns också ett trådlöst bredband.
Storlien är lite av en oslipad diamant, en fjällby som inte drabbats av överexploatering och trängsel. Här råder lugnet. Från Fjäll-lien är det en kort promenad in till själva byn med järnvägsstationen, det gamla järnvägshotellet Le Ski med restaurang.
På andra sidan byn ligger nybyggda handelsplatsen Fjellhandel med flera olika butiker. Där finns bland annat Stora Coop Storlien som även är ombud för Posten och Systembolaget. En annan mathandel är Eurocash. Sportringen säljer utrustning för sport- och fritidsliv.
Med bil, buss eller tåg når man enkelt skidanläggningarna i Åre/Duved, Storulvån och norska Meråker. Flera tåg passerar dagligen mot Östersund och Trondheim för den som vill bryta av fjällvistelsen med ett trevligt stadsbesök.

[/x_content_band]