Året om


Restauranger, kaféer, bad och gym

Högfjällshotellets restaurang: Storliens högfjällshotell har fått en ny ägare och är numera öppet alla dagar året om. Hotellets allmänna utrymmen har så långt det går bevarats i ursprungligt skick. Hotellets à la carte-restaurang ligger i Kopparbaren en trappa upp från entrén. Utanför baren finns en ny terrrass med fin eftermiddagssol. För restaurangens öppettider klicka här.

Storlienbua: Förutom att handla matvaror med hög kvalitet av lokala producenter så kan man även äta lite smått och fika gott på Storlienbua lantghandel och deli. Ligger i Högfjällshotellets bottenvåning. För information om öppettider mm se deras hemsida.
Republiken Storlien: Republiken Storlien är ett kafé i en gul liten stuga mitt i byn och är öppet lite då och då. Gott hembakt fika. För öppettider se Republiken Storliens Facebooksida.Flammans Skafferi: Vissa dagar tänder Flammans skafferi upp sin vedeldade ugn. Råvarorna är hämtade från traktens skogar, fjäll och vattendrag. På menyn kan det finnas allt ifrån surdegspizza på jämtländskt vis till långkok på älg från Rensjön eller grönsaker från odlare i trakten. För öppettider se deras webb.Le Ski: Storliens järnvägshotell Le Ski i direkt anslutning till perrongen har hållit öppet varje dag sedan järnvägen invigdes 1882. Här serveras stor lunchbuffét året om. Återkommande inslag är Fondueafton på torsdagar och American BBQ på fredag eller lördag, beroende på årstid. Hörnets Nattklubb har öppet torsdag till söndag vintertid och lördagar på sommaren. Här hittar du mer information.


Simma på högfjällshotellet På Högfjällshotellet håller poolen och gymmet öppet även för besökare som inte bor på hotellet. För öppettider och priser klicka här.Sevärdheter

Förutom naturupplevelser av olika slag finns det många andra sevärdheter i och omkring Storlien.

Stenen i Grönan Dal vid Skurdalssjön, en mystisk sten från tider när pilgrimmer gick via Skurdalsporten till Trondheim.

Minnesstenen över Hovmarsalk Printzskiölds söner, som båda omkom i en snöstorm nyårskvällen 1908/09 på väg till dans på Storliens Högfjällshotell. Egentligen dog den ena på fjället och den andra på nuvarande Le Ski efter att dom blivit hittade av ortsbor från Storlien. Minnesstenen är rest ca 2.5 km norr om Storlien.

Handöl och det vackra Lappkapellet och sedan ta en fika och titta Karolinermuseet på Hanris Hus.

Sex mil in i Norge ligger Hegra fästning. Lyssna på guider som berättar om det sista fästet i Norge som höll Tyskarna stången under andra världskriget.