Vinter


Utförsåkning

Storlien är en av de snörikaste platserna i Sverige. Här faller massor av snö och normalt går det att åka skidor från början av november till slutet av maj. De senaste åren har Högfjällshotellets liftar (Storlien Alpin) öppnat till julhelgen och stängt för säsongen i mitten på april. Åreliftarna nås på mindre än en timmes med bil, buss eller tåg. Liftarna i Norska Meråker ligger några mil västerut.

Storlien Alpin har nio släpliftar och 23 nedfarter. Nedfarterna är kortare än i Åre men köer är sällsynta och Parken med hopp och ”rails” anses höra till en av de bästa. Systemet är utmärkt för barnfamiljer och bor man i Fjäll-lien går det snabbt att ta sig hem till stugan för lunch eller fika. Offpistskidåkningen efter ett snöfall kan vara mycket bra, speciellt i de västra delarna av systemet.

Skidskola finns att boka på Högfjällshotellets hemsida.


Längdskidåkning

I Storlien finns mer än 15 km preparerade längdspår i böljande fjällterräng. En 4,5 km lång elljusslinga och andra spår utgår från spårcentralen ovanför Högfjällshotellet. Intill Fjäll-lien finns ett kortare längdspår. Spåravgift betalas via appen Outby eller direkt på Högfjällshotellets hemsida.


Turåkning

Från Storlien utgår preparerade skidleder norrut mot Åhlénsstugan och söderut från Tillstationen förbi Sandtjänarna mot Storvallen. För spåren norr om E14 ansvarar Storliens högfjällshotell. För spåren söder om E14 ansvarar den ideella föreningen Storlienfjällens vänner. både norrut och söderut. Spåravgift betalas via appen Outby i båda fallen. Information finns vid spåren.