Äntligen bredband på gång i stugorna!

adminOkategoriserade

Efter sju sorger och åtta bedrövelser så har vi nu förhoppningsvis bredbandsuppkoppling i stugorna inom kort.
Alla installationer är gjorda och tisdag och onsdag den här veckan åker tre personer ur styrelsen till Storlien för att installera routrar för wifi i stugorna.
Vi har valt att abonnera på en bastjänst med operatören Junet till stugorna. Det är tillräckligt för eventuella framtida tjänster som övervakning och fjärrstyrning av temperaturer och annat i stugorna.
Som boende i stugorna köper vi själva till surf för den period vi önskar för att få full tillgång till internet. Det dagsaktuelle priset för sju dagar är 169 kronor för 100/100 Mbit, 179 kr för 500/100 Mbit. En dag kostar 59 respektive 69 kronor.
Klicka här för mer information om en här lösningen:

Skälet till detta är framför allt att hålla i föreningens kostnader. Att abonnera på bredband till 57 stugor skulle kostnad på över 300.000 kronor per år för föreningen. Dessutom betalar vi då fullt pris för de perioder under lågsäsong när stugor står tomma.
Vi i styrelsen har kommit fram till att det är mer ekonomiskt och rättvist att de som vill använda bredbandet när de är i stugorna betalar för den perioden själva.
Det fungerar så att varje stuga har en unik uppkoppling till Junet där de boende enkelt kan köpa till så mycket surf man själv vill.
Mer information om hur det går till kommer att finnas i stugorna.
För Servicehusets del så finns inget fiber draget dit än. Förhoppningsvis sker det nu i början av sommaren. Därefter kommer det att finnas ett bredband via fiber I Servicehuset med hög hastighet året runt.
Tills det är klart så kommer vårt mobila bredband fungera som tidigare.
Om ni har frågor kan ni mejla styrelsen på adressen webmaster@fjall-lien.se