Vinter


Utförsåkning

Storlien är en av de snörikaste platserna i Sverige. Här faller massor av snö och normalt går det att åka skidor från början av november till slutet av maj. De senaste åren har Högfjällshotellets liftar (Storlien Alpin) öppnat till julhelgen och stängt för säsongen i mitten på april. Åreliftarna nås på mindre än en timmes med bil, buss eller tåg. Liftarna i Norska Meråker ligger några mil västerut.

Storlien Alpin har nio släpliftar och 23 nedfarter. Nedfarterna är kortare än i Åre men köer är sällsynta och Parken med hopp och ”rails” anses höra till en av de bästa. Systemet är utmärkt för barnfamiljer och bor man i Fjäll-lien går det snabbt att ta sig hem till stugan för lunch eller fika. Offpistskidåkningen efter ett snöfall kan vara mycket bra, speciellt i de västra delarna av systemet.

Skidskola finns att boka i Sportaffären vid Slalomliften.


Längdskidåkning

I Storlien finns mer än 15 km preparerade längdspår i böljande fjällterräng. En 4,5 km lång elljusslinga och andra spår utgår från spårcentralen ovanför Högfjällshotellet. Spåren är inte avgiftsbelagda. Intill Fjäll-lien finns ett kortare längdspår.


Turåkning

Från Storlien utgår kryssleder både norrut och söderut. Till exempel till STF stationen Blåhammaren är det ca 13 km från Storlien, till Storulvån är det ca 16 km.